Wienernougat

Massor godare än köpes. Och jätte enkla att göra.
 
 
 
250 gram nougat
100 gram mörkchoklad
50 gram mjölkchoklad
100 gram rostade mandelflarn
 
Om du inte hittar rostade mandelflarn i din butik så går det snabbt att rosta mandelflarn själv. (Släng ner flarnen i en torr het stekpanna, med fördel gör du det i omgångar för ett jämnare resultat.)
Smält nougaten över vattenbad.
Hacka chokladen och rör ned den i den smälta nougaten. Rör tills chokladen smält.
Vänd i mandelflarnen.
Klä t.ex. en avlång brödform eller en normalstor rektangulär matlåda typ, med bakplåtspapper och häll massan i formen.
Ställ i kylskåpet och låt stelna helt.
Skär sedan i mindre bitar, du kan låta dom stå framma i 5 minuter innan du skär för att dom inte ska gå sönder så mycket.
Förvaras i kylskåp.
Taggar: Wienernougat, julgodis, nougat;

Kommentera inlägget här :