
Dom kanske inte är dom snyggaste, jag hatar att jobba med smält choklad. Har skrivit God jul med ätbar penna.
Dom blev fantastiskt goda!
100 g smör
2 ägg
2½ dl farinsocker (funkar med strösocker)
1½ dl filmjölk (funkar med gräddfil
1 påse pepparkakskryddor
1½ tsk bakpulver
3 1/4 dl vetemjöl
Värm ugnen till 175ºC.
Smöra och bröa en form (ca 1½ liter).
Smält matfettet och låt det svalna något.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Tillsätt smör, filmjölk och pepparkakskryddor.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och rör försiktigt ner det i smeten.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen, 40 - 45 minuter.
Nu gjorde jag detta ena kvällen så vi fikade varm mjuk pepparkaka och mjölk då. Det som blev över (typ mer än halva) sparade jag i kylen och dagen efter gjorde jag rullarna.
200 gram mjuk pepparkaka
50 gram rumsvarmt smör
ca 200 gram marsipan (jag färgade den till julröd)
100 gram mörk choklad
Smula sönder pepparkakan och blanda ihop med smöret.
Rulla degen till 2-3 korvar, man får ju göra dom hur tjocka eller smala man vill, mina blev ca 2 cm i diameter.
Lägg in dem i frysen.
Kavla ut marsipanen, använd florsocker att ”mjöla” med under kavling om marsipanen kladdar. Skär marsipanen i breda remsor (som är tillräckliga för att kunna rulla in "korvarna" i). Lägg skarvarna omlott och nedåt.
Smält chokladen.
Skär "korvarna" i valfri längd, mina blev ca 4 cm långa och doppa ändarna i choklad.
Låt stelna i kylen.
För mig blev det 10 st.
Åhhh gud så gott. Älskar dammsugare!!! Du är då verkligen rik på ide'er. Kram
skriven