Jag har lyckats få till dom godaste saffransbullarna jag någonsin smakat.
Givetvis ska ni få mitt recept.

FÖRDEG
- 500 g (5 dl) mjölk, rumstempererad
- 500 g (ca 8 dl) vetemjöl special
- 40 g jäst
- 200 g (drygt 2 dl) strösocker
- En flaska Dr Oetker saffransarom eller 1 g saffran som fått dra i vodka
TILLSÄTT DETTA EFTER FÖRSTA JÄSNINGEN
- 1 tsk salt
- 500 g (ca 8 dl) vetemjöl special
- 200 g smör, rumstempererat
FYLLNING
- 200 g smör, rumstempererat
- 1 1/2 dl strösocker
- 4 tsk vaniljsocker
Se till att alla ingredienser till fördegen är rumsvarma.
Blanda ihop mjölk, vetemjöl, jäst, socker och saffran på låg effekt i köksmaskinen i 15 min, låt jäsa övertäckt i ca 30 min.
Under tiden du väntar på att fördegen ska jäsa så kan du blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.
Efter jäsning så tillsätter du vetemjöl och salt till fördegen och arbeta ihop den väl.
Knåda in rumstempererat smör i degen, lite i taget.
Dela degen i 2 delar.
Kavla ut varje del på mjölad arbetsbänk till en rektangel
Bred på hälften av fyllningen.
Vik kakan dubbel på längden, tryck till den lätt med handen. Skär 2-3 cm breda remsor och sno ihop till en knut.
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och täck dem med en bakduk och låt jäsa ca 1-2 timmar.
Efter jäsning så tillsätter du vetemjöl och salt till fördegen och arbeta ihop den väl.
Knåda in rumstempererat smör i degen, lite i taget.
Dela degen i 2 delar.
Kavla ut varje del på mjölad arbetsbänk till en rektangel
Bred på hälften av fyllningen.
Vik kakan dubbel på längden, tryck till den lätt med handen. Skär 2-3 cm breda remsor och sno ihop till en knut.
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och täck dem med en bakduk och låt jäsa ca 1-2 timmar.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
In i ugnen i 5-8 minuter.
In i ugnen i 5-8 minuter.
Det ska jag absolut prova. Låter som det godaste saffransbullar någonsin. Hoppas jag och mormor hinner smaka allt du gör 🍰🍧